לימודי רפואה סינית, שיאצו, טווינה ועיסוי. לפרטים והרשמה : ת“א: 03-6815996, חיפה: 04-8720492
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 

סיור וירטואלי בעולם הרפואה הסינית

 
 
מודל ג´וני לדיקור מידע רפואי נעשה זמין לכל דורש. עם זאת החיפוש באינטרנט נעשה מורכב ולעתים בלתי אפשרי ככל שצצים יותר אתרים ברשת. בתחום הרפואה ישנם למעלה מ 38 מיליון אתרים. אם נתמקד ברפואה סינית נאתר יותר ממיליון אתרים המתייחסים למושג זה ולפחות 5 מיליון אתרים המתייחסים לשיאצו. עם זאת, חלק גדול מהאתרים אינו פעיל, נושא עמוד אינפורמטיבי אחד או מהווה פרסומת לקליניקה זו או אחרת. אתר תמורות מרכז מידע מפורט על אתרים נבחרים מבין מאות אתרים שנסרקו ומזמין אותך לסיור וירטואלי מרתק בעולם הרפואה הסינית.
 
 
  
מאת: ד´´ר ניר עמיר
 

 

סיור וירטואלי ברשת
מידע רפואי נעשה זמין לכל דורש. עם זאת החיפוש באינטרנט נעשה מורכב ולעתים בלתי אפשרי ככל שצצים יותר אתרים ברשת. בתחום הרפואה ישנם למעלה מ 38 מיליון אתרים. אם נתמקד ברפואה סינית נאתר יותר ממיליון אתרים המתייחסים למושג זה ולפחות 5 מיליון אתרים המתייחסים לשיאצו. עם זאת, חלק גדול מהאתרים אינו פעיל, נושא עמוד אינפורמטיבי אחד או מהווה פרסומת לקליניקה זו או אחרת. אתר תמורות מרכז מידע על אתרים נבחרים מבין מאות אתרים שנסרקו וממליץ על אילו המכילים מידע מפורט, זמין ויעיל ככל שאפשר.

בכל הנוגע לאתרים בתחום הרפואה הסינית, נתן למצוא מספר אתרים מפורטים ומועילים. גם אם חלקם מסחריים או קשורים לבתי ספר ומוסדות פרטיים, הרי ששפע החומר והזמינות הנוחה מבקשים ביקור. תמונת המידע בשיאצו עגומה ביותר וכמעט ולא ניתן למצוא אתרים שימושיים למטפלי שיאצו או לאילו המעוניינים להרחיב ידיעותיהם בתחום. מבחינה זו אתר תמורות כמעט ונשאב לתוך ואקום רעיוני בהיותו נושא הדגל העולמי בתחום זה.
יחד עם זאת, יש לזכור שכל מטפל בשיאצו יכול לפנות לאתרי הרפואה הסינית האחרים ולהפיק משם מידע רב בנוגע לאבחנה מבדלת, סינדרומים ונקודות דיקור. הגלישה והרחבת הידע יותר ממומלצים.
צוות האתר של תמורות ישמח לקבל כל המלצה, הערה, תוספת או תיקון הנוגע לקישורים שונים בארץ ובעולם. ליצירת קשר (בדואר אלקטרוני):
tmurot1@netvision.net.il


תפריט הקישורים:

קישורים בתחום הדיקור
אתרי דיקור מכילים לרוב חומר מעניין על מרידיאנים, מיקום ותפקודי נקודות ומאמרים שונים, חלקם מחקריים מדעיים וחלקם נותנים כלים נוחים לשינון מקום ותפקודי נקודות.

קישורים בתחום השיאצו והטווינה
באתרים אילו ניתן למצוא יותר קוריוזים מאשר מידע מפורט. גלישה של יום אחד עשויה לכסות את מרב המידע הקיים. עם זאת הצצה מתבקשת ולו כדי להתרשם מגישתו המיוחדת של יואיצ´י או מגלריית תמונות נחמדה. בסופו של דבר היה ונשאר אתר תמורות המוביל בעולם בתחום זה!

קישורים בתחום תזונה, צמחים מערביים ותוספי מזון
באתרים אילו ניתן להתמקד בתוספי מזון ובמזונות שונים ולעיתים גם בהיבטים הסיניים האנרגטיים שלהם. חלק מן האתרים מעניינים ופרקטיים מאוד לכל המתעניין בהשלכות תזונתיות על המטופל.

קישורים בתחום צמחי מרפא ודיקור
לרוב מדובר באתרים מושקעים ומורחבים אשר כוללים גם דיקור, גם צמחים ולעתים גם תזונה. בחלקם ניתן למצוא מילון סינדרומים מפורט או גישה לפורמולות מומלצות או אפילו קוו´יזים לבחינה עצמית.

קישורים בתחום צמחים בעיקר
רוב האתרים הדנים בצמחים מתייחסים גם לתחומים אחרים של הרפואה הסינית. אתרים מסחריים העוסקים בשיווק צמחים מתמקדים בתחום זה בלבד ובחלקם ניתן למצוא מידע מעניין ורב.

היסטוריה ופילוסופיה
אתרים רבים לאין ספור דנים בהיסטוריה ובפילוסופיה של הרפואה הסינית. בניהם ניתן למצוא מידע גם על טאי צ´י וצ´י גונג, יסודות השפה הסינית ואפילו קורסים ללימוד השפה דרך הרשת.

רפואה מערבית
לאור שפע האתרים המצוינים בתחום נעשה מאמץ לברור את אילו שעשויים להציע את מרב החומר הברור והזמין ביותר למטפלים שאינם רופאים.

קישורים למוסדות ובתי ספר בעולם
מטפלים המעוניינים ללמוד ולהתפתח בשיטות שיאצו שונות ברחבי העולם מוזמנים לגלוש לאתרים אילו. יש לזכור כי ברוב המקרים עדיף להגיע עם ידע ובשלות לתקופת הכשרה קצרה ולא להתנחל במקום מרוחק לצורך לימודים שבמקרים רבים אינם ברמה גבוהה מזו הניתנת בארץ.

אתרים בשפות אחרות
ספרדית, יפאנית, סינית, גרמנית, רוסית, איטלקית, הן רק חלק משפע השפות בעולם המציגות אתרים שונים בתחום הרפואה הסינית. גם אם רמתם אינה מגיעה לרמת האתרים המופיעים באנגלית (ובעברית), למתעניין הלא מקצועי מתאפשר חלון היכרות בשפה הנוחה לו ביותר.

חזרה לתפריט הקישורים




בעיקר דיקור


http://www.acupuncture.com
אחד האתרים היותר מפורסמים בעולם. זהו אתר מסחרי המעניק ידע בנדיבות רבה. האתר מפורט אך לא תמיד קל להתמצא בו: ראשית הוא דורש הרשמות על כל צעד ושעל. אמנם זהו תהליך חד פעמי אך מייגע למדי. מי שנרשם, מזומן לו מידע רב הסוקר מאמרים בתחומים מגוונים של הרפואה הסינית, מחקרים וקטלוג מטפלים בין לאומי נוח לשימוש (אך מצומצם מאוד). שווה ביקור, שווה רישום והוספה למועדפים (בעיקר כדי לאתר מאמרים רלבנטיים לסינדרומים ספציפיים), גם המידע אודות סינדרומים והטיפול ההרבולוגי בהם נחמד אך מצומצם למדי. שווה, אך ביחס לשם העולמי שרכש ולקהל היעד הבין לאומי – די מאכזב.


http://www.giovanni-maciocia.com
אתרו של ג´יובאני מציוציה. האתר מכיל מאמרים שונים (בעיקר בגינקולוגיה), סיפורי מקרה ושאלות ותשובות מעניינות. החלק היותר מעניין של האתר כולל ספריית לשונות מצומצמת עם הסברים מפורטים. חלק מהלשונות לא מופיעים בספרו של ג´יובאני אלא מהווים תוספת. חלקים אחרים באתר מתייחסים לאספקטים מסחריים כגון ספרים למכירה או פורמולות צמחים, אך שם המידע המקצועי אינו מפורט ולפיכך פחות מרתק. גם ההרשמה אינה מעניקה מידע מקצועי רב אלא תתמקד בשיווק קו המוצרים של ג´יובאני.


http://www.gancao.net
אתר המציע מידע על האקופונקטורה בארה´ב, מדור רלבנטי לסטודנטים, מאמרים שונים בתחומים קליניים (לא רבים אך מפורטים, ובמיוחד ראוי לציון זה הדן בתסמונת המעי הרגיז). מדור האקובלוג מציג מאמרים והגיגים המבוססים על הקשר בין מחקרים מערביים לאספקטים טיפוליים ואבחנתיים סיניים, מהו הקשר בין הג´ינג ל DNA , בין סטגנציה של צ´י לבעיות בהיפוקמפוס או השפעת תולעת המשי על דופנות כלי הדם. חלק מהמאמרים מעורר חשיבה ורעיונות טיפוליים יישומיים. מידע נוסף ניתן לקבל אם נרשמים בתור סטודנט לאתר. ההרשמה פשוטה (אף שאינה מידית כיוון שצריך לבצע אישור דרך הדוא´ל) ואינה כרוכה בעלויות. בנוסף, האתר מציע שפע לינקים המסודרים באופן נגיש ונוח לגלישה.


http://www.pediatricacupuncture.com
אתרו המסביר פנים של ג´וליאן סקוט בנוגע לרפואת ילדים סינית. האתר פונה בעיקר לקהל הרחב (ולא לקהל המטפלים) ומתאר עקרונות בסיסיים בטיפול בדיקור בילדים. אין באתר מידע על שיטות סיניות מקובלות כמו תזונה, צמחי מרפא או טווינה, אך ניתן למצוא מילון סינדרומים מקוצר ונוח לגבי מחלות עור, עיכול, נשימה, נוירולוגיה ועוד. האתר גם מפרט את רשימת בוגרי הקורסים של ג´וליאן (לרבות אילו בישראל) ומכוון את המעוניינים לסדנאות ברחבי העולם.


http://www.acubriefs.com
אתר מעולה לכל איש מחקר, מטפל או סטודנט המעוניין לאתר מאמר או סקירה מדעית הקשורה לאקופונקטורה (אך ללא דגש על תחומים אחרים ברפואה הסינית). האתר מכיל מנוע חיפוש ומאגרי מידע המאפשרים איתור כמעט כל מאמר שפורסם בשפה האנגלית דרך יצירת גישה למאגרי המידע הנפוצים בעולם. תוצאות החיפוש מפנות את הגולש למקורות המחקר ומציינות בפניו את מקורות המאמר, משמעותו והאם הוא זמין לקהל הרחב או ניתן בתשלום ו/או רישום לאתר אחר. בנוסף, האתר מציג שפע תקצירים למאמרים שפורסמו בכתבי עת ידועים. זהו המקום לאיתור מאמרים ברמה מדעית הקשורים לאקופונקטורה.


http://www.sinit.co.il
אתר ´סינית´ ישראלי לבוגרים ברפואה סינית. האתר נותן קישורים למאמרים חשובים ובמקביל תקצירים על מאמרים ומחקרים ועדכונים על הנעשה בעולם הרפואה הסינית בארץ ובעולם. האתר נותן תמונה בתחומים פילוסופיים כמו האי צ´ינג. אחת הפרקים החשובים שבו הוא ביקורת על ספרים חדשים. חשוב לא פחות הוא ´לוח סינית´ המשמש כלוח ´קחתן´ למטפלים ולמתעניינים. דרושה הרשמה ללא תשלום. מעניין ומועיל.


http://tcmtests.com/5e.htm
אתר ´בחן את עצמך´. קובץ מבחנים לבדיקה עצמית ברפואה סינית לגווניה. המבחנים כוללים שאלות בדיקור, צמחים, רפואה מערבית, יסודות והתמצאות במיקומי נקודות. מצוין לכל סטודנט ברפואה הסינית שמעוניין להכין עצמו לקראת מבחני הגמר, ולא פחות חשוב לכל מטפל שרוצה להתרענן בחומר. על מנת לקבל את כל אלפי שאלות התרגול יש לשלם אך ניתן להסתפק בשאלות לדוגמא ובשאלה היומית המתחדשת, וזה לא מעט.


http://www.acumedico.com
אתרו המושקע והרציני של שמואל הלוי, הכולל שפע מאמרים בעברית ובאנגלית המתאימים גם לקהל הרחב בנושאים כמו טיפול בילדים, השפעת התה הירוק, מין ותזונה ומאמרים מקצועיים בתחום גידולי מוח ומיתרי קול, מחלות עיניים ועוד. כמו כן האתר מכיל מדריך נקודות נוח באנגלית. מספר המאמרים אינו רב אך הם רציניים ומעמיקים וכוללים אבחנה מבדלת והטיפול בדיקור. האתר כולל גם שפע הצעות מעניינות בטיפול בתחומים שונים כמו יבלות עור, אבני כליה, שפעת, כאבי גב תחתון ועוד. האתר נוח להתמצאות ושווה קריאה מלאה.


http://www.aviv-clinic.co.il/gallery3.php
אתרו המיוחד של אביב מסינגר. אתר זה זוכה להיכלל כאן ולו בשל הרעיון המקורי והיפהפה של עיבוד אמנותי מרהיב של המרידיאנים. אביב לוקח תמונות קלאסיות, חלקן מהאמנות הרומנטית, ובונה עליהן את המרידיאנים המוכרים. לראות ולהתענג.


http://www.medicalacupuncture.org
אתר של האקדמיה האמריקאית לדיקור רפואי. יותר דגש על עקרונות ממסדיים כמו אישורים, רישוי ומעמד חוקי של המטפלים בארצות הברית. מי שמחפש מידע רפואי ספציפי, עדיף שיחפש קודם במקומות אחרים. אבל לנרשמים לעיתון Medical Acupuncture צפויה קריאה מרתקת של מאמרים חדשניים בתחום הדיקור והדיקור בלבד. 99$ לשנה עבור עיתון און-ליין איכותי שמיועד למי שצמחים ותחומים אחרים ברפואה הסינית פחות מעניינים אותו. שווה להיכנס ולו בשביל הדוגמאות הניתנות ללא תשלום.


http://www. circadianacupuncture.com
Circadian Acupuncture הוא אתר מעניין הכולל פירוט על התפיסה המחזורית הקיימת בתורת הגזעים והענפים. האתר מרחיב לגבי כל מרידיאן בנפרד ולכן עשוי לשמש גם מטפלים השייכים לגישה המסורתית. שאר המאמרים אינם מעמיקים במיוחד אך ההתמצאות בו קלה.


http://www.kiiko.com
אתר מסחרי עם מידע מצומצם על שיטת קיקו מטצומוטו, רופאה יפאנית מפורסמת החיה בארה´ב. רלבנטי למי שמעוניין להתעדכן באירועים וסדנאות שהוא עורך ברחבי העולם, או לקבל מושג בסיסי על שיטתה.


http://www.yinyanghouse.com
אתר יין-יאנג. למרות הפורמט המסחרי שלו (בכל מקום פרסומת קטנה) האתר שופע מידע ומאמרים. רוב המאמרים נכתבו בפורמט המתאים לקהל הרחב הלא מקצועי, אולם שיטוט באתר מניב מאמרים מעניינים. הבעיה – כדי להגיע למאמר מסוים יש לקפץ דרך מספר קישורים רב. גם אז, לעתים המאמר נכתב בקיצור כשהוא שולח אותך לתתי מאמרים בני חצי עמוד עד עמוד.

http://www.sinit.co.il
אתר ישראלי מצוין הכולל שפע מאמרים לוח מודעות, יומן אירועים ובלוג. לאתר דגש מיוחד על דיקור ובעיקר על היבטים נפשיים ורוחניים של הרפואה הסינית. כמו כן האתר מכיל היבטים הנוגעים לשיטת Stems and Branches , סיפורי מקרה בעלי אוריינטציה באקופונקטורה ואטלס נקודות נוח ויעיל. מדור מעניין במיוחד הוא מקור הביקורות בעברית על ספרים, חלקם חדשים וחשובים. האתר דורש רישום מהיר.


חזרה לתפריט הקישורים




שיאצו


http://www.shiatsu-yoseido.com/
אתרו הייחודי של מסטר יואיצ´י קוואדה, יפאני החי ומלמד שיאצו בארצות אירופה השונות. את הידע שלו קבל בעיקר מהוריו (שקבלו את הידע שלהם מהוריהם וכן הלאה). כך אנו מתוודעים לשיטת שיאצו ייחודית שנשארה נקייה מהשפעות בתי ספר שונים בארץ ובעולם. שיטתו מבוססת בעיקר על 8 מרידיאני האקסטרה, הן בעבודה במגע והן במתיחות ודו-אין, כפי שניתן לצפות בתמונות ובהסברים המלווים את האתר. האתר אינו גדול אך חשוב ומעניין.


http://homepage.ntlworld.com/mikeflanagan/shiatsu
אתר בית פרטי של מייק פלאנאגן המכיל מעט הסברים אך שפע תמונות על מנחים והנחיות של תרגילים בתחום השיאצו. גלריית תמונות של מנחי שיאצו מציגה את התחום באופן ברור ונעים לצפייה. האתר גם מכיל המלצות לאתרים שונים, מדריך המטפלים שניתן להירשם אליו בחינם (גם לישראלים) והמלצות על ספרים.


http://www.rianvisser.nl/shiatsu/e_index.htm
אתר הבית של ריאן וייסר מהולנד. האתר מציג את התיאוריה הבסיסית של השיאצו על פי הפילוסופיה הסינית, תמונות למנחי היסוד של דו-אין על פי האלמנטים, מידע על ספרים ומידע על לינקים לאתרי שיאצו, בתי ספר ומטפלים בעולם.


חזרה לתפריט הקישורים




תזונה ותוספי תזונה


http://www.planetherbs.com
אתרו המפורט ומרתק של מיכל טיירה, אחד ההרבולוגים הנועזים שפרצו את הדרך להבנת האנרגטיקה של צמחי מרפא מערביים. האתר מכיל שפע מאמרים על צמחים הנפוצים במערב, דרכים מסורתיות להכנה ושימוש, מידע על בישול ומזונות סיניים, פורום הדורש הרשמה (את אישור הכניסה מקבלים דרך הדוא´ל ולוקח זמן לקבל אותו) ומידע טכני על חנות, רכישת צמחי מרפא וספרות בתחום, סמינרים וקורסים ומנוע חיפוש לאיתור צמחים.


http://www.wholehealthmd.com
אתר מעמיק עם שפע מאמרים, מידע והצעות בתחום הנטורופטי. האתר כולל כלים לאבחנה, מידע מערבי על תרופות ואינטראקציות עם תוספי מזון שונים, מידע מפורט על ויטמינים, מינרלים ותוספי מזון ומערך סינדרומים מעמיק ומקיף המכוון הצעות טיפול בגישה תזונתית ובתוספי מזון. בנוסף ניתן למצוא הכוונה למתכונים עם הסבר מפורט על השפעתם הבריאותית. האתר אמנם מסחרי אבל כמות המידע שבו רבה, נגישה וחשובה גם למי שאין עניין ברכישת תוסף מזון. חובה לבקר!


http://www.healthclub.co.il
אתר מצוין בעברית של מועדון הבריאות המרכז מספר חברות המשווקות מוצרי מזון בארץ. האתר כולל שפע מאמרים ותקצירי מחקרים עדכניים בתחום התזונה ובמקרים רבים גם התייחסות אנרגטית סינית. האתר מכיל מידע רב על ויטמינים ותוספי מזון, מחשבון לחישוב קלורי, מתכונים ומאמרים הכתובים בתמציתיות בהירה ופרקטית. האתר נוח לקריאה, יעיל ושווה ביקור מדי פעם לכל המתעניינים בתזונה ככלל ובהיבטים תזונתיים סינים כפרט.


http://www.herbology.org.il
אתר של עיל´ם - העמותה הישראלית לצמחי מרפא. אמנם חלק מהקטגוריות שלו עדיין לא מאוכלסות, אך אילו המאוכלסות מסבירות פנים ומבטיחות ביותר. האתר מכיל מאמרים רבים העוסקים ברפואת הצמחים המערבית והסינית, הגישה המשולבת, אנרגטית ומחקרית וכתבי עת של העמותה. כמו כן האתר מכיל מידע שוטף לגבי סיורים, כנסים ופעילויות מרתקות של העמותה. המאמרים ברמה גבוהה וחשובים לכל מי שעוסק בריפוי בצמחים.

http://www.igl.co.il
אתר המחקרים המעניין והמקצועי ביותר בתחום הרפואה המשלימה של ד´ר שי פינטוב וד´ר רינה ראלט. האתר מקשר למספר רב של מאמרים בתחומים מגוונים של רפואת נשים, ילדים ופנימית. התקצירים כתובים בעברית וסוקרים מגוון רחב של תחומים ברפואה המשלימה וכולם מבוססים על מחקרים שפורסמו במקורות אמינים. האתר כולל גישה ישירה למד ליין לכל מי שנדרש לחפש ולהעמיק מעבר.


http://www.alternativemedicine.com
אתר רפואה אלטרנטיבית רחב ומעמיק הכולל שירותים מסחריים כמו מכירת ספרים, תוספי מזון, פרסום מטפלים ועוד, בצד מידע נרחב במגוון מחלות והגישה המשלימה להן. בחלק מהמחלות קיימת התייחסות סינית בתחומים כמו דיקור, צמחי מרפא, תזונה ומגע. במגוון מחלות אחרות המידע ברפואה סינית מצומצם אך עדיין מופיע שם מידע בתחומים משלימים אחרים. מקבץ מאמרים מרתקים ופרובוקטיביים מעמיד את הרפואה המערבית בראי חמדני ונלעג. ייתכן שהמידע המוצג מוגזם ואף אינו נכון, אך עדיין המאמרים מעוררים חשיבה ושווים קריאה.


http://www.orlyziv.com/magazin/magazin.asp
על קצה המזלג – מידע לדיאטנים. אתר מפורט המכיל מאמרים בתזונה קונוונציונלית. בנוסף האתר מכיל מידע על מוצרי מזון, מחשבוני תזונה, סקירות ספרותיות וקישורים חשובים לכל אדם העוסק בתזונה.


http://www.wholehealthmd.com/ME2/Default.asp
האתר הטוב ביותר בכל הנוגע לתוספי תזונה! פירוט נרחב על התוסף, התוויות שימוש, כללי זהירות, מינונים ושפע הצעות. האתר גם מציג מידע נרחב על מזונות שכיחים והפלבונואידים שלהם. בסוף כל מונוגראף יש פירוט קליני למחלות הרלבנטיות לרבות הצעות מינון. המידע זמין ונוח. חשוב, כמובן, להצליב את המידע המוצג עם הידע הקיים ברפואה סינית כדי לאפשר התאמה אנרגטית לכל מוצר. מומלץ לכל העוסקים בתזונה.


http://www.tevalife.co.il
טבע לייף. אתר מפורט ורב גוני המכיל מידע רב בתחומים מגוונים. לאתר מאמרים ברפואה סינית אך יתרונו במאמרים בתחום התזונה, תוספי מזון ומאמרים כלליים בתחום הבריאות. המאמרים ברפואת צמחים אינם מפורטים מספיק ומומלץ להסתייע במקורות אחרים. עומס הפרסומות מטעה ויכול לגרום לגולש לחשוב שאתר זה מיועד לשיווק בלבד, אך הכתבות מעניינות ומתאימות למתעניינים (פחות לאנשי מקצוע) שרוצים להרחיב את ידיעותיהם בתזונה.


http://www.yerek.co.il/customer/vegetables.php
מידע על ירקות – מועצת הירקות. כל מה שרוצים לדעת על ירקות ותבלינים, לרבות הרכב תזונתי, תבלינים, מתכונים ושימושים שונים, מוגש בצורה מפורטת ויפה על ידי מועצת הירקות. אתר חביב ושימושי היכול להשלים את מנוע המזונות של אתר תמורות.


http://naturemed.co.il
טבע הריפוי – אתר הנטורופתיה הישראלי. מידע רב בנושאים של תזונה ותוספי מזון. המידע לא תמיד מדויק ולעתים נוטה ל´מתכוני טיפול´, אך בעיקרו הוא רחב ומעניין. החלק הדן בתוספי תזונה ובצמחי מרפא מכיל מידע מצומצם המתאים למתעניינים ולא למטפלים אך יכול לשמש כמילון התמצאות זריז כאשר מחפשים מידע על צמח או תוסף שמטופל מקבל ושאנו רק רוצים לדעת למה. לעומת זאת המאמרים בתזונה מעניינים וחלקם אף מעמיקים, ואף שנוטים לגישה מסוימת, ניתן להפיק מהם תועלת רבה.

חזרה לתפריט הקישורים




בעיקר צמחים ודיקור


http://www.qi-journal.com/index.asp
אתר מעניין עם מאמרים עדכניים המתייחסים למחקרים עכשוויים (והאתר אף מספיק הוגן לציין אילו מהם אינם עומדים בקריטריונים של המחקר המערבי) ולמחלות נפוצות כמו הפאטיטיס או SARS מנקודת ריאות סינית. גימיק נחמד הוא מבחן רב שלבי המעביר אותך מרמה בסיסית לגבוהה בתחומים שונים כמו בהרבולוגיה ותזונה סינית, מיקום נקודות, פילוסופיה והיסטוריה ונושאים אחרים. גימיק חמוד הוא מילון קצרצר המשמיע את הצלילים הסינים. נושא מסקרן יותר הוא מודל נקודות אינטראקטיבי בו לוחצים על מיקום נקודה וזוכים להסבר קצר על מיקומה ועל תיפקודה (ולמרבית הצער הדגש הוא על תפקוד מערבי ולא אנרגטי). זהו אתר מסחרי שאינו דורש הרשמה, ולמרות העומס בפרטים לא רלוונטיים מומלץ להעלותו על מפרט המועדפים.


http://www.connective.org
קצה המחט הוא פורטל אתרים ברפואה סינית בישראל ובעולם. האתר מכיל אטלס טופוגרפי של נקודות הדיקור, מגוון רחב של קישורים למאמרים (חלקם מאתר תמורות) ואשנב לשפע מידע רב ומגוון. חלק מהאתרים הקיימים בקישורים אינו מצדיק את הופעתו בשל דלותם ומסחריותם הרבה ובמקרים מסוימים חסרים אתרים מתאימים. עם זאת, הקישורים למאמרים מוצלחים מאוד ובאתר מופיעים גם קישורים לאתרים מסחריים חשובים שאינם מוצגים באתר תמורות.


http://www.kfir.net
אתרו של אפי כפיר המציג בפני הקהל הרחב מידע בנוגע לתחומי הטיפול השונים ברפואה סינית, מאמרים שונים בעברית בתחום הגינקולוגיה, סוכרת, יתר לחץ דם, כאבי ראש ועוד. האתר כולל טיפים נחמדים ושימושיים בנושא דחיית מועד הווסת, טיפול בהצטננות, נדודי שינה, דלקות אוזניים ועוד. האתר כולל גם פרסומים מהעיתונות אודות מאמרים שנכתבו על אפי כפיר. בעיקרו, זהו אתר שנועד להציג את אפי כפיר, אך המידע הניתן בו זמין ונוח – כאמור, לקהל הלא מקצועי בלבד.


http://www.jcm.co.uk
אתרו של פיטר דדמן מציג שפע מאמרים טובים ורציניים. חלק לא קטן ממאמרים אילו ניתן להורדה ללא תשלום. מאמרים אילו פורסמו במגזין המכובד: The Journal of Chinese Medicine . השגת מאמרים רבים אחרים כרוכה בעלויות לגמרי לא זולות וזה עוד לפני שמדובר על דמי משלוח. מינוי למגזין יהיה זול בהרבה. סיפורי המקרה מעשירים ודנים במקרים לא שיגרתיים כמו אנמיה אפלסטית, מחלת דושן, מחלת מנייר ועוד. מקור חשוב לחיפוש אחר מידע במקרים של מחלות לא שגרתיות, למרות העלויות שלעתים כרוכות בכך.


http://www.medicalacupuncture.org/index.html
אתר מרשים ומעולה של האקדמיה האמריקאית לחקר האקופונקטורה. החלק הפתוח לקהל הרחב מציג תשובות לשאלות שכיחות כמו: מהי אקופונקטורה? כיצד היא עובדת? כמה טיפולים עלי לקבל ומהן תופעות הלוואי האפשריות? כיצד נראית מחט? האם עלי להאמין בדיקור כדי שזה יעבוד, ועוד. האתר כולל מידע על פעילויות מחקריות וכינוסים מדעיים ברחבי ארה´ב, מידע לגבי המצב המשפטי של האקופונקטורה בארה´ב, אבל מה שהרבה יותר חשוב הוא שפע המאמרים והמחקרים הזמינים ללא גולש גם ללא הרשמה. מומלץ להכנס למגאזין שלהם ולטבוע בשפע המאמרים הכתובים באיכות גבוהה ורצינית. מנוע החיפוש שלהם פשוט אך דורש מספר משחקים כדי להבין כיצד לבחור באופציה הנכונה (רמז, בחרו קודם בחומר מתוך הז´ורנלים שלהם).


http://www.tcmcentral.com
אתר מעולה המגלה מעבר לחזותו הצנועה שפע מידע רציני ונעים לקריאה. חלק מן האתר בנוי בצורה אינפורמטיבית מקוצרת בנוסף ספרי כיס שימושיים ברפואה סינית. חלק מעניין נוסף הוא הקוויזים בצמחי מרפא ובדיקור הכוללים גם מצגת פלאש המתרגלת את הנקודות השכיחות ביותר. נוח לתרגול והמשוב יעיל ומפורט. מאמרים שונים נכתבו ברמה גבוהה והם נוחים הן להבנת הסינדרומים הנידונים והן להבנת דרכי הטיפול. האתר כולל גם מידע על מצב החוק בארה´ב, שמות בתי ספר ולינקים שונים. מומלץ ביותר.





חזרה לתפריט הקישורים




בעיקר צמחים


http://www.herbmed.org
HerbMed ´המד-ליין של הצמחים´. אתר מדעי מצוין המפרט ומקשר מאמרים ומחקרים מדעיים על צמחים ועל חומרים פעילים בצמחים השונים תוך מתן במה מכובדת לצמחים ברפואה הסינית. חלק מהמידע נגיש לכל גולש וחלקו כרוך בתשלום יומי לא גדול אך מחייב ישיבה וניצול מירבי של האתר בכל 24 השעות המוקצבות. מיועד לעוסקים ברמות גבוהות בצמחי מרפא ולאילו המתעניינים באינטראקציות אפשריות עם מזונות ותרופות.


http://www.geocities.com/HotSprings/Bath/6482/Hebrew/mainheb.html
אתרו של ניסים קריספיל על רפואה עממית ופולקלור. אתר חמוד המכיל מנוע חיפוש פשוט שמוביל לצמחי ארץ ישראל. חלק מהצמחים מפורטים בהיבט הבוטאני, המסורתי ואפילו כוללים מקורות מן התנ´ך והרמב´ם. לכל צמח הסבר על מועד צמיחתו, מראהו ואמונות של עדות ישראל וערביי הארץ לגבי תפקידו ומשמעותו.


http://www.drugdigest.org/DD/Interaction/ChooseDrugs/1,4109,,00.html
מנוע אינטראקציות בין צמחים לתרופות. מנוע פשוט ויעיל למציאת אינטראקציות בין תרופות שונות. במקור הוא מיועד לבדוק אינטראקציות בין תרופתיות, אלא שפה ושם מופיעים שמות צמחים ידועים ברשימה שלו וניתן להצליב גם אותם. בין הצמחים המופיעים מוזכרים הליקוריץ´, ג´ינסנג, ג´ינקו, הייפריקום ועוד. עיקר הצמחים המופיעים מקורם במערב וההתמצאות מתבססת על שמות עממיים ולא בהכרח מדעיים שלהם.


http://www.ars-grin.gov/duke
Phytochemical and Ethnobotanical Databases . אתר להרבולוגים בעלי התמצאות בכימיה והבנה בחומרים הפעילים של הצמחים השונים. מידע עצום של פרטים אך מצומצם בהסברים. האתר מתאים לכל הרבולוג המעוניין להכיר את החומרים הפעילים בצמחים שהוא עובד איתם ולבדוק אילו צמחים נוספים מכילים חומרים פעילים אילו (ולכן דומים לו בתכונותיה). עיקר הצמחים מערביים וההתמצאות דורשת היכרות עם השם הלטיני של הצמח הסיני.


היסטוריה ופילוסופיה


http://www.mic.ki.se/China.html
אתר המכיל סקירה של כל שושלות סין ופירוט מעניין (לעתים בצירוף מפה) של חלק חשוב מהן, תמונות של רופאים מפורסמים מן העבר, פירוט נרחב על עולם האי-צ´ינג, מבואות על דאואיזם, סקירה על מקורות היסטוריים ורפואיים של הרפואה הסינית, מידע היסטורי ואקטואלי על התרופות הסיניות, מספר מאמרים על פולקלור ומיתוסים סינים (החל ממשמעות הצרצר והמשך בלעיסת ארקה – האגוז המר). קישור לאתר הדן על מיניות מכוון לדף שקליפתו אמנם נשארה אך תוכנו צונזר או נמחק לגמרי. חלק מהדפים מובילים לאתרים מסחריים וחלק למידע לא רלבנטי, אך חלקם הגדול מציג בצורה ממצה ומעניינת את הנדרש ומאפשר היכרות עם מושגי יסוד קודם שמתחילים לטבוע בים הנתונים.


http://www.logoi.com/index.html
אתר המפרט את מקורות הכתב הסיני מתוארים בצורה מרתקת עוד מהעידן בו עצמות שמשו לניבוי עתידות. הסקירה עוברת דרך הצגת הכתב בעידן הברונזה ועד התפתחות הכתב הסיני המודרני. הדף מקושר למאמרי משנה המתייחסים להתפתחות הכתב הקדום דרך שושלות סין, דיון על שמות סינים נפוצים ומשמעותם (קצר אך מאוד מעניין ואפילו קצת משעשע) ועוד. דרך אתר זה ניתן למצוא קישורים ללימוד שפה סינית ´און ליין´ וניתן לרכוש, איך לא, סימנים מן הכתב הסיני (ומשמעותם) לצורך קעקוע. מוזר וקצת יקר.


http://www.mandarintools.com
המחפשים דרך ללמוד את השפה הסינית באופן אינטראקטיבי ודרך המחשב מהבית ימצאו באתר זה מספר דרכים יצירתיות. חלקן פשוט מלמדות את השפה, אך כידוע ההגייה הסינית מורכבת מצלילים ולכן ניתן למצוא קישור ללימוד דרך הטלפון. רעיון מקורי אחר הוא אתר המציע רומניזציה של כל מידע הכתוב בסינית, הווה אומר תירגום לפין יין (אותיות לטיניות) של הטקסטים. עדיין נשארים ללא הבנת הטקסט ועדיין לא ניתן להגות כראוי את צליליו, אך ה´קשקושים´ נראים נסבלים יותר. הרעיון, אף שנראה לי מעניין, לא נוסה (מחמת ´חוסר עניין הציבור´).


http://loki.stockton.edu/~gilmorew/consorti/1jeasia.htm
אתר חשוב אך בעייתי לכל המתעניינים בפילוסופיה והיסטוריה סינית והקשריה הרפואיים. האתר כולל פרקים על טאואיזם, קונפוציוניזם, לגאליזם, מוהיזם ובודהיזם שלרוב מובילים לקישורים נוספים הממשיכים בעוד קישורים וכן הלאה. בסוף התהליך הזה מגיעים לעיתים למידע טכני כמו באיזו פקולטה כדאי ללמוד בתחום זה, או לקישור נוסף שמוביל ל´דף בית זה אינו נמצא´. פרק מסקרן על רפואה סינית ומיניות נעלם משום מה מהרשת ויש לקוות שלא צנזורה נעלמה התעסקה בו.


http://www.china.co.il
האתר החדש של סין בעברית. אתר מפורט על תרבות, אמנות, פוליטיקה וכל דבר שניתן לחפש על סין המסורתית והמודרנית. האתר מתבסס על כתבות חיצוניות ופנימיות ומכיל קישורים רבים לאתרים בתחומים מגוונים בארץ ובעולם. ניתן לקבל שם מידע מחיי הלילה של סין ועד מקומות להשקעה או ללימוד. כמו כן מצורף מידע זמין על הטבע, תיירות, שפה, פנג שואי וכל מה שעשוי לעניין את המבקר הפוטנציאלי. כל דבר חוץ מביקורת ישירה על המשטר והמדיניות הסינית. שווה ביקור.


חזרה לתפריט הקישורים




רפואה מערבית


http://www.merck.com
הספר השלם של מרק, נגיש, עם מנוע חיפוש יעיל ושפע תמונות. הפרעות תזונתיות, בעיות פנימיות, פסיכיאטריה, הרעלות, עור, רפואת שיניים, רפואת ילדים, גינקולוגיה וכל מה שרק ניתן לבקש מספר רפואה ממומלץ.


http://www.vh.org/adult/provider/familymedicine/FPHandbook/FPContents.html
ספר הכיס הרפואי של אוניברסיטת איוו´ה שבארה´ב. המידע נוח לחיפוש ומתאים להבנה כללית. פחות מפורט ממרק אך עדיין ממצה ומתאים לכל קורא. תוכן נוח לאיתור ומסודר כמו בספר כיס רגיל. הפרק המסקרן על צמחים הוסר או הועבר ממקומו. שווה ביקור.


http://www.nlm.nih.gov/hinfo.html
מאגר המידע של הספרייה הרפואית הלאומית של ארה´ב. זהו המקור הראשון לפיתוח וחשיפת המד ליין – מאגר המידע המקצועי והאמין ביותר בתחומי הרפואה. לקריאת תקצירי מאמרים מומלץ ללחוץ על Medline / PubMed ולרשום את הנושא המבוקש. כדאי להיות ספציפיים כי רק ברפואה סינית יצאו השנה כ 8000 מחקרים שונים.


http://education.yahoo.com/reference/gray
האטלס האנטומי של גריי. מדהים עד כמה המידע נגיש וחופשי מעל הרשת. כל חלק קטן מגופינו ניתן לאיתור ובקלות. לכל איבר או חלק מוצמד מאמר מפורט המסביר את הסביבה האנטומית שלו בליווי איורים, חלקם בצבעים. האיורים חדים וניתנים להגדלה ולהדפסה. מדהים.


http://www.medscape.com/Home/Topics/pediatrics/pediatrics.html
אתר מוצלח מאוד הדורש רישום וחברות (ללא תשלום). פשוט להפעלה ומפנה אותך לפי תחומי ההתעניינות שלך. גישה חופשית למדליין ולקבלת מידע בנוגע לתרופות.
הפירוט לגבי תרופות מדהים וכולל היצע מחקרים נרחב, מידע מקיף לגבי פעילות התרופה, פרמקוקינטיקה, יעילות, אינטראקציות עם תרופות אחרות, תופעות לוואי ותופעות של מינון יתר, צורות מתן ומינונים מומלצים.
אתר חיוני לכל הרבאליסט שמעוניין להכיר תרופות מערביות. ידע חיוני כדי להסיק את האנרגטיקה שלהם ואינטראקציות אפשריות עם צמחי המרפא.


http://www.doctors.co.il
אתר ישראלי בעברית המכיל מידע רב ומאמרים בלשון המתאימה לכל דורש. אף שהאתר אינו כולל את כל תחומי הרפואה, הוא רחב, מעמיק ומפנה במידת הצורך למאגרי מידע אחרים. המאמרים מתעדכנים תדירות ולכן מעניין לבקר בו לעתים. האתר מכיל פורומים להתייעצות עם רופאים ורק מן השאלות והתשובות ניתן ללמוד הרבה.


http://www.getbodysmart.com
אטלס אנטומי ללימוד חלקי גוף האדם בעזרת תמיכה פלאשית נוחה. המידע מפורט ומקיף את עיקר המבנים הדרושים ללמידה. יש לבחור את האזור המתבקש ולהגיע בעזרת הקישורים למבנה האנטומי הנדרש. לחיצה על שמות המבנים תכוון חץ לתמונה המופיעה. התמונות ברורות ונוחות להבנה והמידע חיוני לכל אקופונקטוריסט.


http:// web.mit.edu/esgbio/www/chapters.html
מערכי שיעור בביולוגיה וביוכימיה. תצוגה מפורטת ונוחה ביותר על כל הפרקים הנדרשים במדעי החיים כדי להבין תופעות של בריאות וחולי. אף שהאתר באנגלית, ההתמצאות בו נוחה ומאפשרת מעבר משלב לשלב תוך סקירה של הכימיה הפשוטה הסובבת אותנו, מבנה התא והתהליכים המאפשרים לתאים להתקיים. האתר מכיל מידע גם בתחום הגנטיקה והאימונולוגיה ועשוי לשמש כל אדם שלא למד פרקים חשובים אילו.


http://www.brainpop.co.il
בריאות לילדים. מקסים וחביב. אתר בריין-פופ מציג באנימציות ברורות והנחיה קולית סיפורים על בריאות, מדעי יסוד, אקולוגיה ואפילו מתמטיקה ואמנות. בתחום הבריאות יש הכל על הגוף ודרכי פעולתו. מידע על מערכות הגוף, מחלות שכיחות ומפורסמות, הפרעות קשב, איידס, תהליכים בהתבגרות מינית, פוריות ותזונה נכונה. אין עליו...


חזרה לתפריט הקישורים




קישורים למוסדות לימוד ובתי ספר בעולם


http://home.tvd.be/cr25746/biography.htm
אתרו הייחודי של מסטר יואיצ´י קוואדה, יפאני החי ומלמד שיאצו בארצות אירופה השונות (והבה נקווה שבעתיד הלא רחוק גם בישראל). את הידע שלו קבל בעיקר מהוריו (שקבלו את הידע שלהם מהוריהם וכן הלאה). כך אנו מתוודעים לשיטת שיאצו ייחודית שנשארה נקייה מהשפעות בתי ספר שונים בארץ ובעולם. שיטתו מבוססת בעיקר על 8 מרידיאני האקסטרה, הן בעבודה במגע והן במתיחות ודו-אין, כפי שניתן לצפות בתמונות ובהסברים המלווים את האתר. האתר אינו גדול אך חשוב ומעניין.


http://www.waba.edu/#WATSU
אתר בית הספר Watsu Institute המתמקד בטכניקות טיפול במים: וו´אטצו וג´הרה. האתר מפרט קורסים ורשימת מטפלים ענפה ברחבי העולם (לרבות אילו שלמדו בישראל). הגישה לתוכן הפנימי של האתר חסומה בפני מי שאינו בוגר המוסד שלהם. האתר מתאר את בית הספר הממוקם ליד המעיינות המינרלים של הארבין, שעתיים מסאן פרנסיסקו. הביקור, למי שהפרוטה מצויה בכיסו, נראה מפתה מאוד.


http://www.shiatsu.net
האתר של בית הספר האירופאי (שמרכזו באנגליה, אך יש לו סניפים גם במדינות כמו יוון וספרד). אתר פלאשי יפה אך דל במידע על שיאצו. האתר מתמקד בתכניות לימודים, תכנית להכשרת מורים ועלויות נלוות.


http://www.livingearthschool.com/index.htm
האתר של בית הספר לשיאצו Living Earth שבטורונטו בקנדה. אתר נאה אך כמעט וללא מידע על שיאצו. האתר מתמקד בתכניות לימוד בשיאצו ומפרט מספר שעות ועלויות.


http://www.geocities.com/motherhandsociety/index.html
אתר בית הספר: Motherhand Society שבניו יורק. מכיל מעט מאוד הסברים על שיאצו, גלרית תמונות מצומצמת, אך מידע רב על קורסים וסדנאות סופי שבוע במדינת ניו יורק. המחירים בקנה מידה אמריקאי נראים הוגנים רק שיש לברר בעיקר על התוכן.


http://www.shiatsu-australia.com.au
אתר בית הספר לשיאצו באוסטרליה. מכיל מעט מאוד הסברים על שיאצו אך מפרט בצורה מאוד מסודרת את תכנית הלימודים שלהם, עלויות, דרישות גמר. מידע מסודר לתלמידים מארצות חוץ לרבות רעיון מעניין: למד והרווח. הצעת עבודה מטעם בית הספר לממשיכים בשלב שני של הלימודים.


http://www.ohashi.com
אתר מסחרי ודל פרטים של מסטר אוהשי המפורסם. רלבנטי למי שמעוניין להתעדכן באירועים וסדנאות שהוא עורך ברחבי העולם.


http://www.medicinechinese.com
מסחרי ודל במידע מקצועי. מכוון ללימודים והכשרה בקנדה וכל הנעשה שם בתחום הרפואה הסינית.


http://www.healthlinks.net
אתר המכיל שפע של לינקים הכוללים מידע בנושאי ספרות, מוסדות הכשרה, מקורות לרכישת ספרים, רפואה יפאנית, וטרינריה, תזונה ועוד. צריך להקדיש לו שעות חיפושים רבות.


חזרה לתפריט הקישורים




אתרים בשפות אחרות


http://www.mari.su
אתר נרחב ברוסית, לצערי אני לא מבין כלום!


http://www.acutempo.com
לא הצלחתי להבין מה הרעיון באתר. יש בו מידע על נקודות שעל פניו הן נראות קשורות ללוח שנה, זמן ואסטרולוגיה סינית. מבטיחים שם תוכנת און ליין אך לא מצאתי אותה או כל דרך אינטראקטיבית אחרת. יש שם הרבה קישורים לבתי ספר שונים בעולם , אך לא מובטח שהם כוללים את כל הקיים וזה עלול להטעות. הנחמד – זה מופיע במספר שפות כמו אנגלית, ספרדית, גרמנית ועוד. לא הרבה מידע אבל בהחלט שונה מהמקובל.


http://www.osaka-med.ac.jp/~ane013/ACUINDEX.html
אתר ביפאנית ברובו ומעט מידע באנגלית הממוקד בעיקר בדיקור לצורך אנסטזיה. האתר הוא של בית החולים באוסקה ונראה שהוא מאוד רציני ומושקע, אך בלתי מובן לחלוטין על רקע הקשיים שלי ביפאנית...

למידע נוסף   
למידע אודות מסלול לימודי רפואה סינית  בתמורות
למידע אודות התכנית המשולבת ברפואה סינית (נטורופתיה סינית) לימודי רפואה משלימה
למידע אודות מסלול לימודי דיקור סיני   בתמורות
למידע אודות מסלול לימודי שיאצו  בתמורות
למידע אודות מסלול לימודי טווינא בתמורות
למידע אודות מסלול קורס עיסוי  בתמורות



חזרה לתפריט הקישורים
 
  
 
 
 
תוכן מקצועי
   
הכנה למבחנים
תזונה סינית
צמחים
דיקור סיני
מקצועות המגע
גוף נפש
מידע קליני
ילדים
נשים
לימודי המשך
השמה מקצועית
פורום רפואה סינית
תמורות בקהילה
מדריך מטפלים
תמורות חדשות
אודות תמורות
 
 
לימודים בתמורות
 
:שם מלא  
:טלפון
:מייל
:תחום
:איזור
 
שלח

 
 
   
   
Copyright © 2024 Tmurot. v12.15.10
בניית אתר ו אחסון אתר: ווב דאטה קום  |  עיצוב אתר: ליעד שר  |  שיווק באינטרנט - דייז