לימודי רפואה סינית, שיאצו, טווינה ועיסוי. לפרטים והרשמה : ת“א: 03-6815996, חיפה: 04-8720492
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 

המלצות בתזונה לפתולוגיות של הריאות והמעי הגס

 
 
 
 
מאת: אילת מן וניר עמיר
 

אינדקס המלצות בתזונה לפתולוגיות של הריאות והמעי הגס


Large Intestine - Lung disharmonies

תוכן המאמר:
פתולוגיות בריאות
חסר צ´י בריאות
חסר יין בריאות
קור פולש לריאות
חום שפולש לריאות
יובש פולש לריאות
ליחה קרה מצטברת בריאות
ליחה חמה מצטברת בריאה

פתולוגיות במעי הגס
חום ולחות במעי הגס
חסר נוזלים (יובש) במעי הגס




חסר צ´י בריאות

אסטרטגיית טיפול: חיזוק צ´י הריאות, מזון ניטרלי, חמים חם, תבלינים מניעים וחמימים, מזון שאינו מייצר נוזלים ומלחלח, קר ומקרר

להימנע: חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, שתייה קלה, סוכר, קפאין, אלכוהול, מזון ושתיה קר וקפוא, מזון נא, פרי טרופי, אצות ים, סלק, תרד, מיץ נבט חיטה ונבט שעורה, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, תבלינים חריפים, מלח

מומלץ:
ירקות: פטריות, סלרי, דלעת, בצל אפוי, גזר, צנון, פטריות שיטאקה, כרישה, ברוקולי, כרובית, בצל ירוק, צנונית, לפת, בצל, בצלצול ירוק, קולרבי
פחמימות: בטטה, תפוחי-אדמה, אורז מתוק, אורז חום, אורז דביק – קונג´י, דורה, שיבולת שועל, כל סוגי הקטניות, אפונה
סוגי לחם: שיפון, תירס, בירה, פריכיות אורז
פירות:אגס, בננה, תמרים, ענבים, פפאיה, אפרסק, ערמונים, דובדבנים חמוצים, אוכמניות, אפרסמון, ערמוני מים, משמש, תאנים, לימון פומלה, פומלית
בשר ודגים: בקר, כבש, אווז, ברווז, דגי בריכה, דג לבנון, הרניג
מ. חלב, ביצים וסויה: שלב ראשון – להמנע מכל מוצרי חלב. שלב שני - חלב עיזים. ביצה, טופו
שומנים: זיתים, בוטנים, אגוזי מלך
תבלינים: כוסברה, נענע, פלפל לבן, פלפל שחור, שום, חרדל ירוק, זרעי לוטוס, קינמון, בזיליקום, רוזמרין, כמון, פפריקה, צ´ילי, כורכום, חזרת, זרעי חרדל, ג´ינג´ר טרי, אגוז מוסקט, אניס, צילי
מתיקה: מולסה, סירופ אורז, דבש
שתייה: תה ליקוריץ (שוש קרח), תה סיני ירוק, תה בנג´ה, תה יסמין, תה בבונג, תה עם חלב וזנגביל (ג´ינג´ר) תה זרעי שומר

שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, הקפצה, תיבול חריף וארומאטי

חזרה לתוכן המאמר





חסר יין בריאות

אסטרטגיית טיפול: מזון מחזק יין של הריאות, מזון ניטרלי קריר וקר, מזון מלחלח ריאות, מזון מייצר נוזלים, מזון שאינו מחזק יאנג, מחמם, מייבש

להימנע: שימוש מוגזם בשמן, תבלינים חריפים, מזון ומשקה קר וקפוא, בקר וכבש, מזון מתועש, אלכוהול, קפאין, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים

מומלץ:
ירקות: נבטי מונג, פטריות לבנות, גזר, סלרי, סקואש, מלפפון, קישוא, כרוב, תירס, חסה, אספרגוס, ברוקולי, כרובית, בצל ירוק, עגבניה, שעועית ירוקה, אצות ים – נורי, אגר, ספירולינה, כלורלה
פחמימות: שיבולת שועל, בטטה, אורז חום, לחם אורז, חיטה, ערמונים, שעועית שחורה, פולי סויה
סוגי לחם: שיפון, שיאור, תירס, בירה, פריכיות אורז
פירות: אפרסמון, קרמבולה, בננה, אוכמניות, שרי, מילון, אבטיח, אפרסק, מנגו, תפוז, לימון, אשכולית, פומלית, אגס, תפוח
בשר ודגים: עוף, ריאות, ברווז
מ. חלב, ביצים וסויה: גבינה, חלב כבש, מעט חלב עיזים, יוגורט, גבינות רכות, ביצה, חלב סויה, טופו
שומנים: לוז, שומשום, שמן שומשום, אגוזי מלך, צנובר טחינה, זיתים, שמן זית
תבלינים: פלפל לבן, מלח, שורש לוטוס, מנטה, נענע, פלפל לבן, לימון
מתיקה: סירופ מייפל, דבש, קנה סוכר, לתת שעורה, סירופ אורז
שתייה: תה סיני ירוק, תה בנג´ה, תה יסמין, תה בבונג, תה עם חלב וזנגביל (ג´ינג´ר), תה זרעי שומר,מים, מיץ (תפוחים, ענבים, מנגו, פפאיה, אוכמניות, חמוציות)

שיטות בישול: תיבול חריף וארומאטי, מזון בטמפרטורת החדר

חזרה לתוכן המאמר





קור פולש לריאות

אסטרטגיית טיפול: מזון חם חמים ניטרלי, מזון מבושל, תבלינים חמים וחמימים, פורמולות לחיזוק ריאות, מזון שאינו קר, קריר, טרי ובלתי מבושל

להימנע: מזון ומשקה קר קפוא, טרי, חלב ותוצרתו, חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, פרי טרופי ,בקר, כבש, סוכר, משקאות קלים , חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים

מומלץ:
ירקות: בצלצול ירוק, חרדל ירוק, גזר לבן, כרוב סיני, פלפל אדום וירוק, בצל, גזר, כרישה, צנון, צנונית, ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, אצות – אגר
פחמימות: אורז מתוק, תפוח-אדמה מתוק, אורז חום, שעורה שיבולת שועל, גריסי פנינה, בטטה, דורה, דוחן, תירס, אורז קונג´י (מבושל עד דביקות), סויה, שעועית אפויה
סוגי לחם: שיפון, שיאור, תירס, בירה, פריכיות אורז
פירות: תפוזון סיני, תפוח עץ, אגס, דובדבן, שזיף אדום, ענבים אדומים, לפתן פרי, פרי מיובש, אשכולית, פומלית
בשר ודגים: עוף, הודי, כבש, אווז, ברווז, ריאות, כבד עוף, דגי בריכה
מ. חלב, ביצים וסויה:
שומנים: אגוזי מלך, פקאן, לוז, צנובר, אבוקדו, טחינה, שקדיה, חמאה, חמניות
תבלינים: זנגביל בזילקום, קינמון, פלפל שחור, הל, עלי דפנה, כוסברה, פלפל לבן, ציפורן, כורכום, שום, נענע
מתיקה: מולסה, סוכר חום, דבש
שתייה: תה סיני ירוק, תה בנג´ה, תה יסמין, תה בבונג, תה עם חלב וזנגביל (ג´ינג´ר) תה זרעי שומר

שיטות בישול: מזון חם, בישול במים, ירקות מוקפצים, אפיה, תיבול חריף וארומאטי

חזרה לתוכן המאמר





חום פולש לריאות

אסטרטגיית טיפול: מזון קר, קריר, ניטרלי, תבלינים מקררים, מזון מוריד, מזון שאינו מחמם ומעלה

להימנע: חלבון ביצה, מזון ומשקה קר קפוא, טרי, חלב ותוצרתו, חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, פרי טרופי ,בקר כבש, עוף, דגים – סלומון, טרוטה, אנשובי, פורל, סוכר, משקאות קלים , חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים

מומלץ:
ירקות: קולרבי, לפת, צנון, צנונית, בצל, תרד, כרוב סיני, חסה, גזר, סלרי, אספרגוס, דלעת, פטריות לבנות, מלפפון, כרישה סקוואש, צנון, צנונית, ברוקולי, נבט מונג, כרובית, בצל ירוק, סלק, Kuzu ,אגר, אצות ים – נורי, קלפ, ערמוני מים, פרחי כריזנטמות
פחמימות: גריסי פנינה, תירס, חיטה, דוחן, אורז
סוגי לחם: שיפון, שיאור, תירס, פריכיות אורז
פירות: מנגו, אגס, שסק, תות-שדה, תפוח עץ, אפרסק, מנגו, אפרסמון, פפאיה, קרמבולה, פרי הדר, מילון מריר
בשר ודגים: דגי ים
מ. חלב, ביצים וסויה: מוצרי עיזים: יוגורט, לבנה, מוצרי ´ביו´ גבינות רכות, טופו
שומנים:
תבלינים: גרגר הנחלים, זעפרן, מנטה, נענע, מוסקט, פטרוזיליה, פלפל לבן, מלח, לימון, מיורם, מנטה, אקליפטוס, שמן אתרי של אקליפטוס (התווית נגד-הריון, הנקה)
שתייה: תה סיני ירוק, תה בנג´ה, תה יסמין, תה בבונג, תה עם חלב וזנגביל (ג´ינג´ר), תה זרעי שומר, תה שן הארי, מים, מיץ (תפוחים, ענבים, מנגו, פפאיה, אוכמניות, חמוציות)

שיטות בישול: דייסות ומרקים עם תיבול ארומאטי

חזרה לתוכן המאמר





יובש פולש לריאות

אסטרטגיית טיפול: מזון קריר, מלחלח, ניטרלי, תבלינים מקררים, מזון מוריד, מזון שאינו מחמם ומעלה

להימנע: כל התבלינים, מזון מטוגן ושמן, אלכוהול, כל סוגי הבשר, ערמונים, פטריות שחורות, חומרי צבע, חומר משמר, חומר מייצב, מונוסודיום, מזון מעושן

מומלץ:
ירקות: עגבניה, תרד, סקוואש, מלפפון, גזר, סלרי, כרוב, פטרוזיליה, לפת, נבט מונג, ברוקולי, צנון צנונית, אספרגוס, כרובית, בצל ירוק, אצות-אגר, נורי
פחמימות: בטטה, חיטה, תירס, כוסמת, אורז, קוואקר, דוחן
סוגי לחם: שיפון, שיאור, תירס, בירה, פריכיות אורז
פירות: אגס, מנדרינה, תפוח עץ, אפרסמון, אפרסק, קרמבולה, בננה, תות שדה, אפרסק, שסק, אפרסק, מנגו
בשר ודגים: דגי-ים, דג לבנון
מ. חלב, ביצים וסויה: חלב פרה, גבינה, חלב כבשה, יוגורט, לבנה, מוצרי ´ביו´ גבינות רכות, ביצה, טופו
שומנים: שקד, בוטנים, אבוקדו, טחינה, שקדיה, חמאה, חמניות, אגוזי מלך, זיתים
תבלינים: לימון, מנטה,
מתיקה: סוכר לבן דבש, מלטוז, סוכריות אקליפטוס
שתייה: אלוורה, מנטה, לימונית, לואיזה, מים, מיץ (תפוחים, ענבים, מנגו, פפאיה, אוכמניות, חמוציות)

שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, הקפצת מזון, תיבול חריף וארומאטי - מקרר

חזרה לתוכן המאמר





ליחה קרה מצטברת בריאות

אסטרטגיית טיפול: לפי הסדר הבא: פיזור לחות – מזון מפזר וצמחי מרפא, תבלינים עוקצניים מחממים, מזון מייבש ריאות. חימום – מזון חם, חמים, ניטרלי, מזון שאינו מייצר נוזלים ולחות ושאינו מלחלח. מוקסה, צמחי מרפא

להימנע: חיטה, מזון ומשקה קר וקפוא, מזון טרי, חלב ותוצרתו, בשר כבש ובקר, מוצרי סויה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, סוכר משקאות קלים, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים

מומלץ:
ירקות: חרדל ירוק, גזר לבן, צנון, דלעת, פטריות, גזר, פלפל ירוק, ערמוני מים, בצלצול ירוק, כרישה, ברוקולי, כרובית, בצל, צנונית, אצות ים
פחמימות: שיבולת שועל, גריסי פנינה, תפוחי אדמה, דורה, אורז דביק – קונג´י
סוגי לחם: שיפון, פריכיות אורז
פירות: אפרסק שסק, לימון, תות שדה, פפאיה
בשר ודגים: עוף, הודי, אווז, ברווז, כבד עוף, דגי בריכה
מ. חלב, ביצים וסויה: ביצה
שומנים: אגוזי מלך, פקאן
תבלינים: שום, פלפל לבן או שחור, אגוז מוסקט, אניס, בזיליקום, זנגביל טרי או יבש, קליפת תפוז, גרעיני משמש טחונים, עלי דפנה, נענע, הל, ציפורן, חוויאג´, עוזרד, שומר, קינמון
מתיקה: מעט - מולסה, סוכר חום, דבש
שתייה: תה סיני ירוק, תה בנג´ה, תה יסמין, תה בבונג, תה עם חלב וזנגביל (ג´ינג´ר) תה זרעי שומר

שיטות בישול: תיבול חריף וארומאטי, בישול במים, אידוי, הקפצה, אפיה, מזון חם

חזרה לתוכן המאמר





ליחה חמה מצטברת בריאות

אסטרטגיית טיפול: תבלינים עוקצניים חריפים ומקררים, מזון קר, קריר, ניטרלי, מזון מייבש, מזון מחזק ריאות, מזון שאינו מייצר נוזלים, לחות

להימנע: חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, מזון ומשקה קר וקפוא, מזון נא, חלב ותוצריו, בננה, אפרסמון, סוכר, משקה קל, חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, אלכוהול, תבלינים חריפים וחמימים

מומלץ:
ירקות: סלרי, ברוקולי אפונה ירוקה, אלפלפה, פטריות, צנון, צנונית, במבו-שוט, כרוב מלפפון סווקאש, ערמוני מים, בצל, בצלצול ירוק, נבט מונג, כרובית קולרבי, לפת, אצות ים- אגר, נורי
פחמימות: תירס, אורז, שיבולת שועל, גריסי פנינה, תפוחי אדמה, דוחן, פולי מונג
סוגי לחם: שיפון, שיאור, תירס, בירה, פריכיות אורז
פירות: אפרסק, מנגו, אגס, תפוז, תפוח עץ, שסק, מילון, תות-שדה
בשר ודגים: עוף הודו, אווז, ברווז, דגי-ים בטמפרטורת החדר
מ. חלב, ביצים וסויה: יוגורט - ´ביו´ אם אין החרפה בליחה, טופו
שומנים: זרעי מילון
תבלינים: מלח, קליפת תפוז, מנטה, נענע, בזיליקום, פלפל לבן, מיורן
מתיקה: סוכריות אקליפטוס, מעט מולסה, סוכר חום, דבש
שתייה: מיץ (תפוחים, ענבים, אוכמניות, חמוציות, מנגו), תה וורבנה, לואיזה, לימונית, בנג´ה, משקה אלוורה, שערות תירס, שן הארי

שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, תיבול חריף וארומאטי - מקרר

חזרה לתוכן המאמר




חום ולחות במעי הגס

אסטרטגיית טיפול: מזון מפזר לחות במעי הגס, תבלינים עוקצניים מקררים, מזון קר, קריר, ניטרלי, מזון משתן, מזון שאינו מייצר נוזלים או מלחלח מעי גס

להימנע: מוצרים משלשלים, מזון עתיר סיבים, מזון קשה לעיכול, חיטה שימוש מוגזם בשמן, מזון ומשקה קר וקפוא, מזון טרי, חלב ומוצריו, מנגו, בננה, אפרסמון, מזון מתועש,מזון המכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים,סוכר לבן, משקה קל ודיאט, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים, ביצים (במצבים אקוטיים)

מומלץ:
ירקות: חסה, פטריות שמפיניון, מלפפון, בצלצול ירוק, סלרי, זוקיני, סקוואש, כרוב, תרד, מלפפון, ירק כתום מבושל (גזר, דלעת, דלורית, פלפל כתום), סלרי, צנון, פלפל ירוק, ערמוני מים
פחמימות: תירס, דוחן, אורז לבן, אורז קונג´י, כוסמת, בטטה, שיבולת שועל, פולי מונג, אזוקי אדום, אפונה ירוקה, אצות אגר
סוגי לחם: שיפון, תירס, פריכיות אורז
פירות: פפאיה, אבטיח, תפוח עץ מקולף, אשכולית, אגס בלי קליפה, מלון חורף, מלון מר, מלון מתוק, תאנים, שזיפים סיניים, אגס, אפרסמון, גויאבה, דובדבנים, אננס
בשר ודגים: עוף, טחול, כליות, דגי-ים
מ. חלב, ביצים וסויה: ביצה (רק אורגנית), מוצרי סויה
שומנים: טחינה, שקדיה, זיתים, חמניות
תבלינים: אלוורה, מנטה, נענע, זנגביל, גרגרי עוזרד, שורש הלוטוס, סובין חיטה, סובין שיבולת שועל, סובין אורז
מתיקה: מעט – מולסה, סוכר חום, דבש, סוכריות אקליפטוס
שתייה: מים, מיץ (תפוחים, ענבים, פפאיה, אוכמניות, חמוציות), תה שן הארי, שערות תירס, וורבנה, לואיזה, לימונית, בנג´ה

שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, חליטה, שליקה,הנבטה, השרייה ממושכת (קטניות)

חזרה לתוכן המאמר




חסר נוזלים (יובש) במעי הגס

אסטרטגיית טיפול: מזון מייצר נוזלים, מזון מלחלח מעיים, מזון קר, קריר ניטרלי, תבלינים מקררים, הקפדה על שתייה מספקת, מזון מחזק יין – בעיקר אצל קשישים, מזון שאינו מעלה, מייבש, חם, חמים ומחמם

להימנע: חיטה, שימוש מוגזם בשמן, מזון ומשקה קר וקפוא, מזון טרי, לקסטיבים, בקר, הודו, כבש, מזון מתועש, מזון המכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומר מייצב, מונוסודיום, ממתיקים מלאכותיים, סוכר לבן, משקה קל ודיאט, אלכוהול, קפאין, תבלינים חריפים

מומלץ:
ירקות: עגבניה, נבטי אלפלפה, תרד, כרוב, כרוב סיני, סלק, סקוואש, מלפפון, זוקיני, חסה, מיץ עגבניות, גזר, כרובית, אצות
פחמימות: בטטה, דוחן, חיטה, שעורה, תפוח אדמה, אורז מתוק, אורז חום, שיבולת שועל, גריסי פנינה, דורה, תירס, כוסמת, סויה, שעועית ירוקה, שעועית אפויה, אפונה ירוקה, שעועית אזוקי
סוגי לחם: שיפון, שיאור, תירס, בירה, פריכיות אורז
פירות: בננה, ליצ´י, תאנה, תפוח עץ, אשכולית, אפרסק, אבטיח, מילון כתום, מנגו, גויאבה, אפרסמון, פרי הדר, תות
בשר ודגים: עוף, כל סוגי הדגים
מ. חלב, ביצים וסויה: חלב כבשה, חלב פרה, גבינה, יוגורט, מוצרי ´ביו´, לבנה, טופו, ביצה,
שומנים:אגוז פקאן, אגוז מלך, שמן שומשום, שמן סויה, קשיו, גרעיני דלעת, צנוברים, שקדים, שמן בוטנים, זרעי שומשום, שמן חמניות, שמן אגוזים, אבוקדו, טחינה, שמן זית
תבלינים: מלח, אלוורה, מנטה, סובין שיבולת שועל, סובין אורז, גרעיני משמש, גרעין אפרסק
מתיקה: סוכר לבן, דבש, סוכריות אקליפטוס
שתייה: מים, מיץ (הדרים, תפוחים, ענבים, מנגו, פפאיה, אוכמניות, חמוציות), וורבנה, לואיזה, לימונית, בנג´ה

שיטות בישול: בישול במים, אידוי, אפיה, חליטה, שליקה

חזרה לתוכן המאמר



לחזרה לאינדקס מזונות לפי סינדרומים ניתן ללחוץ כאן: אינדקס המלצות בתזונה לפי סינדרומים
למאמר אודות שילוב תזונה ופורמולות צמחים ניתן ללחוץ כאן: שילוב פורמולות ותזונה על פי 18 הקטגוריות
למאמר אודות תמורות ומייסדיה ניתן ללחוץ כאן: אודות תמורות
להסבר אודות התכנית המשולבת ברפואה סינית ניתן ללחוץ כאן: המסלול המשולב


חומר זה מוגש כשירות ע´י הקליניקה של תמורות.
חומר זה אינו מהווה המלצה או הנחייה רפואית והוא נועד לשירות המטפלים והרופאים
ולידע כללי בלבד.
 
 
 
 
תוכן מקצועי
 
הכנה למבחנים
תזונה סינית
צמחים
דיקור סיני
מקצועות המגע
גוף נפש
מידע קליני
ילדים
נשים
לימודי המשך
השמה מקצועית
פורום רפואה סינית
תמורות בקהילה
מדריך מטפלים
תמורות חדשות
אודות תמורות
 
 
לימודים בתמורות
 
:שם מלא  
:טלפון
:מייל
:תחום
:איזור
 
שלח

 
 
   
   
Copyright © 2024 Tmurot. v12.15.10
בניית אתר ו אחסון אתר: ווב דאטה קום  |  עיצוב אתר: ליעד שר  |  שיווק באינטרנט - דייז