לימודי רפואה סינית, שיאצו, טווינה ועיסוי. לפרטים והרשמה : ת“א: 03-6815996, חיפה: 04-8720492
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 

מאפה תפוח אדמה ברוזמרין

 
 
תפוחי אדמה אפויים בפפריקה ורוזמרין תפוח האדמה המוכר בשמו המדעי Solanum tuberosum הוא מאכל מסורתי ועתיק יומין שהשתרש ברחבי העולם. זהו שורש עמילני ויחסית דל קלוריות. הגידול נחשב לשני בחשיבותו התזונתית אחרי הדגנים. מניחים כי מקורו של צמח זה בהרי האנדים. עם גילו אמריקה התפשט השורש לאירופה ולשאר חלקי העולם. תפוחי האדמה הפכו לגידול הפחמימתי העיקרי של אירלנד ומקומות שונים בעולם.
 
 
  
מאת: השפים של תמורות
 

מאפה תפוח אדמה ברוזמרין
 



אנרגטיקה על פי רפואה סינית : 
אי אפשר לטעון שתפוחי אדמה הם המזון האידיאלי לבריאותנו, אבל מאפה זה גם פשוט להכנה וגם מהווה תחליף נהדר לצ´יפס. הוא אפוי, סופח הרבה פחות שמן ומדובר בשמן איכותי.
לתפוח האדמה ערך גליקמי גבוה. כאשר הוא בא כפירה - ערכו 100%. בהיותו אפוי או מבושל ערכו 80-85% ובהיותו מאודה או מטוגן ערכו 70-75% . בכל מקרה מדובר בערכים גבוהים. מכאן שבשיטות בישול שונות, הוא עלול לייצר ליחה. עם זאת, כאשר נבחרים זנים פחות קמחיים ויותר עשירי חלבון, הוא נחשב למחזק צ´י הטחול, מעלה, ניטרלי ומסייע בריפוי דלקות. ניתן להפחית משמעותית את הערך הגליקמי שלו על ידי אפיה עם שמן. הליחתיות פוחתת משמעותית כאשר מוסיפים לתבשיל צמחים ארומאטיים כדוגמת רוזמרין. כך אנו מקבלים מנה מזינה, משביעה ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד.


 חומרים למאפה:
10 תפו´א בינוניים מהסוג המתאים לאפיה או לתבשילי קדירה
רבע כוס שמן זית (אפשר פחות)
חצי כפית שום כתוש (אפשר לוותר)
כף גדושה של אבקת מרק בטעם עוף ללא MSG
כף גדושה של פפריקה מתוקה
כף גדושה של תימין
ענפי רוזמרין טריים (בשפע) ושטופים


כלים:
סיר לבישול תפוחי האדמה
קרש חיתוך
קערה לערבוב חומרים
תבנית לאפיה
ניר אלומיניום

הוראות:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שניתן לנעוץ מזלג בתוכם (אך מקפידים שלא יתרככו מידי). קולפים (אם חם מדי אז אפשר מתחת לזרם מים) בעודם חמים. חותכים לקוביות ומניחים בקערה.
2. מוסיפים את כל החומרים למעט ענפי הרוזמרין ומערבבים היטב. התערובת צריכה להקיף כל קוביה.
3. מפזרים בנדיבות את ענפי הרוזמרין השלמים בין התערובת ומניחים על תבנית.
4. מכסים את התבנית בניר אלומיניום ואופים בחום גבוה 200 מעלות. לאחר כחצי שעה, בודקים עם מזלג אם תפוחי האדמה התרככו. אין צורך לערבב את תפוחי האדמה.
5. מסירים את ניר האלומיניום ברגע שהתפודים רכים ונותנים להם להשחים עוד מספר דקות.



 לעזאזל עם האנרגטיקה :
באמת לעזאזל. טעים, יותר בריא מחטיפים או מצ´יפס רגיל. שירדו מאיתנו מהבריאות הזו, רוצים גם ליהנות...


בחזרה לאינדקס קינוחים
למידע נוסף   
למידע אודות מסלול לימודי רפואה סינית  בתמורות
למידע אודות התכנית המשולבת ברפואה סינית (נטורופתיה סינית) לימודי רפואה משלימה
 
  
 
 
 
תוכן מקצועי
 
הכנה למבחנים
תזונה סינית
צמחים
דיקור סיני
מקצועות המגע
גוף נפש
מידע קליני
ילדים
נשים
לימודי המשך
השמה מקצועית
פורום רפואה סינית
תמורות בקהילה
מדריך מטפלים
תמורות חדשות
אודות תמורות
 
 
לימודים בתמורות
 
:שם מלא  
:טלפון
:מייל
:תחום
:איזור
 
שלח

 
 
   
   
Copyright © 2024 Tmurot. v12.15.10
בניית אתר ו אחסון אתר: ווב דאטה קום  |  עיצוב אתר: ליעד שר  |  שיווק באינטרנט - דייז